Fysio Tegelen

De praktijk

Onze praktijk


Fysio Centrum Tegelen ligt op de Industriestraat 94a in het centrum van Tegelen, precies zoals we onszelf zien, middenin de samenleving. We zijn trots op onze praktijk. De ontvangstruimte voelt als een huiskamer, de behandelkamers zijn goed uitgerust en we hebben een eigen fitnesscentrum. Hier brengen we onze expertise in de praktijk. Op een open, eerlijke, persoonlijke en flexibele manier. Kom gerust eens vrijblijvend kijken!
Virtual tour

Fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten. Lopen, staan, springen, bukken gaan vaak volkomen vanzelfsprekend. Tot je ergens last van krijgt. De fysiotherapeut is een specialist in beweging. Wij behandelen klachten en helpen (ergere) klachten te voorkomen. Sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk of als gevolg van een ongeval, ziekte, operatie, een 'verkeerde' beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Wij adviseren, behandelen en begeleiden je, zodat je weer zo goed mogelijk je dagelijkse leven kunt voortzetten.

Samen klachten te lijf

Voor een zitting fysiotherapie reserveren we maximaal een half uur de tijd. Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van je klachten. Op basis daarvan stellen we samen een behandelplan op. Vaak is oefentherapie een belangrijk onderdeel van de behandeling. Oefentherapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Oefentherapie is ook goed voor een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen. We geven je oefeningen mee voor thuis, toegespitst op jouw klacht en je mogelijkheden. Het is belangrijk dat je bewust bent van de beste manier van bewegen en vertrouwen krijgt in je lichaam. Om de oefentherapie te ondersteunen, kunnen we daarnaast gebruikmaken van massagetherapie, fysische technieken of passieve mobilisatietechnieken. Ook geven wij preventief advies en voorlichting. Samen voorkomen we herhaling of verergering van je klachten.

Geen verwijzing nodig

Als je een klacht hebt, kun je direct naar ons toekomen. Je hoeft niet eerst naar de huisarts voor een verwijzing. De huisarts blijft de spil in de coördinatie van je zorg. Wij stellen hem dan ook op de hoogte van de behandelingen, tenzij jij dat niet wilt. Als je rechtstreeks naar ons komt voeren we eerst een screening uit om vast te stellen of je bij ons aan het juiste adres bent. Fysiotherapie zit niet in de basis zorgverzekering. Om de behandeling vergoed te krijgen, heb je een aanvullende verzekering nodig. Raadpleeg daarvoor je verzekeraar.

Fysio-fitnessFysiofitness is fitness training onder begeleiding van een fysiotherapeut in een kleine groep in een prettige sfeer met een persoonlijk trainingsprogramma. Fysiofitness kan je helpen in beweging te komen en in beweging te blijven. Er wordt een persoonlijk trainingsprogramma gemaakt naar aanleiding van je persoonlijke doelen. Testen van kracht, uithoudingsvermogen en eventueel lenigheid zijn de uitgangspunten voor het trainingsprogramma. De fysiotherapeut zal je corrigeren, instrueren en begeleiden zodat je op een verantwoorde manier traint. Wil je graag meer informatie over Fysiofitness kom dan gerust vrijblijvend een keertje binnenlopen voor een kijkje in onze trainingszaal.
Openingstijden:

Maandag t/m donderdag - 08:00 tot 21:00
Vrijdag - 08:00 tot 18:00

Specialisaties:

Fysiotherapie, Manuele Therapie i.o., Sportfysiotherapie, Echografie, Medical Taping Concept, Fysio-Fitness, COPD-Training, Dry Needling, Percutane Electrolyse (EPTE), Slaapfysio, Knienetwerk Noord-Limburg en Vliegwieltraining

Adres:

Industriestraat 94a
5931 PK Tegelen

E. info@fysiocentrumtegelen.nl
T. 077 326 0630
F. 077 326 0645

KVK 67038107
BTW 8512.63.902B01
IBAN: NL02INGB0008741236
BIC: INGBNL2A


Virtual tourOnze Locatie